För att hemmet ska kännas fridfullt och fräsch är det viktigt att då och då se till att boendet storstädas. Under vardagar hinner man sällan med en storstädning och det är vanligast att man enbart städar till den nivå att hemmet ser rent ut. Tyvärr glömmer man ofta bort alla skrymslen och vrår, vilket gör att det kan samlas mängder med damm och bakterier.

Att storstäda sitt hem tar tid. Detta gäller även om man har en mindre lägenhet och ett hus tar självklart ännu längre tid. Det finns två alternativ som används av människor i hela Sverige. Det ena är att man tar saken i egna händer och ser till att storstäda hemmet själv och det andra är att man väljer att anlita en städfirma.

Vilket alternativ som passar dig bäst kan bara du bestämma. För att en storstädning ska bli ordentligt gjord är det viktigt att man använder sig av rätt typ av rengöringsmedel och att man har plockat undan så mycket som möjligt. En bra punkt att utgå ifrån är att ju mer som är undanplockat, desto renare blir resultatet.

Fördelen med att anlita en städfirma är självklart att man slipper göra allt jobb själv. Priserna kan variera beroende på storlek och hur många timmar som städningen beräknas ta. Dock brukar de allra flesta städföretag se till att man börjar tidigt på morgonen och kan på så sätt garantera att städningen inte kräver mer än en dag. Här ingår oftast allt från rengöring av väggar i badrum, bakom spisen och i ugnen, men det är även vanligt att fönsterputs inkluderas i priset. Vissa städfirmor använder sig av kundens eget material, medan andra tar med sig detta i samband med städningen. Om du väljer en städfirma så se till att du har all information om vad personalen behöver på plats och vilka moment som ingår i priset.