Man behöver inte alltid ta till de starkaste och mest professionella rengöringsmedlen för att hemmet ska bli rent och snyggt. På senare tid har fler och fler människor blivit mer medvetna om miljön, vilket gör att många föredrar att använda sig av helt naturliga rengöringsmedel. I denna text kommer du att få läsa om de vanligaste användningsområdena och vilka medel du kan använda dig av.

  • Ättika och vinäger är mycket bra medel att använda sig av om man vill få bukt med dålig lukt. Det kan alltså med fördel användas för att rengöra insidan av kylskåpet, utan att man behöver oroa sig för att farligt rengöringsmedel ska komma på maten som finns. Ättika är också väldigt bra att använda i samband med kalkavlagringar och fungerar lika bra på badrumsväggarna som för att få bort kalk från duschmunstycket.
  • Ketchup har länge använts för att polera. Bäst fungerar ketchup på mässing och ger en glansig och fin yta, utan att repa. Det enda man behöver göra är att smörja in föremålet i ketchup, vänta cirka 10 minuter och sedan gnugga rent med en torr trasa.
  • Tandkräm har också en polerande effekt. Med hjälp av tandkräm kan du se till att din rostfria diskbänk får en mycket snygg och glansig yta, tandkräm fungerar även bra att rengöra gympaskor i tyg med. Du använder tandkrämen på samma sätt som när du borstar tänderna och gnuggar alltså in krämen där den ska användas. Tack vare den minimala sliteffekten behöver du inte oroa dig för repor.
  • Citron ger både ett rent hem och en fräsch och frisk doft. Att rengöra med citron är mycket vanligt och kan med fördel användas tillsammans med vinäger eller ättika. Med denna blandning kan du rengöra de allra flesta ytor utan att de tar skada, men kom ihåg att citron kan ha en blekande effekt.